Iskolánkról

A Hévízgyörki Petőfi Sándor Általános Iskola több mint fél évszázada szolgálja az alapfokú oktatást, nevelést, melynek fenntartója és működtetője a Dunakeszi Tankerületi Központ.

Az épületben a tizenkét tanterem mellett számítástechnika terem, logopédiai szoba, tornaterem, öltözők és ebédlő biztosítja az oktatás zavartalan működését. 2016-ban elnyertük az Ökoiskola címet és ebben az évben váltunk Tehetségponttá.  Tanulóinak létszáma az elmúlt években folyamatosan emelkedett, közel 270 fő.

Az elmúlt 5 évben intézményünk teljes körű felújítására került sor. 2015-ben Európai Uniós pályázat segítségével új külsőt kapott iskolánk. Mára már parkoló és fedett biciklitároló is kialakítására került. Az udvaron kézilabda pálya, röplabda-pálya, homokozó és több felfestett játék is szolgálja a tartalmas kikapcsolódást. A 2016-2017-es tanévtől szintén pályázat keretében egy műfüves pályával is bővült iskolánk infrastruktúrája. Az oktatás elősegítésére az épületben szögmérő küszöb és kronológiai lépcső is található.

Tapasztalt, jól felkészült pedagógusaink célja, hogy az oktató, nevelő munkánk minél hatékonyabb legyen, Ezt alátámasztja az országos kompetencia mérésen évről-évre elért kiváló eredményünk is.

Szaktárgyi, műveltségi, valamint sportversenyekre egész évben készítjük fel tanulóinkat, 1. osztálytól már játékosan vezetjük be az angol nyelv oktatását.

Intézményünkben az aszódi zeneiskola biztosítja a zenei nevelést, tanulóink zongorán, gitáron, hegedűn, népi hegedűn, brácsán és furulyán tanulhatnak meg játszani, melyet az elméleti szolfézsóra tesz teljessé.

A mindennapos testnevelést néptánc oktatással tesszük változatossá az első 6 évfolyamon, úszásoktatást az 5. évfolyamos tanulóinknak szervezünk.

Ünnepélyek, megemlékezések, szabadidős programok, rendezvények teszik változatossá, emlékezetessé a tanévet.
Szabadidős tevékenységek keretében modern tánc-, kézműves-, sakk-foglalkozáson, ping-pong, kosárlabda, karate és labdarúgás edzéseken vehetnek részt az érdeklődő tanulók.

Az erdei iskola programban a szülők támogatásával a 4. évfolyam tanulói, a Határtalanul pályázat keretében szervezett erdélyi kiránduláson a 7. évfolyam tanulói vesznek részt.

Évente szervezünk tematikus nyári tábort, melyben szerepet kap a sport, az idegennyelv oktatás, a kézműveskedés és a hagyományőrzés.

A Dunakeszi Tankerületi Központtal és Hévízgyörk Község Önkormányzatával az együttműködés kölcsönösen hatékony. Az Alapítvány a hévízgyörki iskolás gyermekekért civil szervezet az alapító okiratában meghatározott céljainak megfelelően támogatja iskolánkat. Köszönjük, ha felajánlja adója 1 %-át! adószám: 55400194-16827512